ROES

“Een explosieve cocktail van cantusrituelen, Hollywood en Griekse tragedie”

Zoals bij een cantus is er bier en wordt er gezongen, zoals bij een voorstelling is er een verhaal:

Dionysos charmeert en manipuleert opdat vrouwen daar gelukkiger en vrijer van worden. Of toch niet? De god van het feest kan bijna iedereen in extase krijgen, alleen zijn neef blijft achter in een steeds legere stad.

Acteurs, zangers en muzikanten schenken het bier in, en spelen voor en tussen het publiek het spel van drank, macht en verleiding. De ervaring van een cantus in artistiek daglicht geplaatst. Kom kijken, laat je onderdrukte natuur naar buiten vloeien; als bier uit een glas, als bloed uit een wonde.

Regisseur Yorick Stam maakt in het kader van Musica Sacra Maastricht deze muzikale voorstelling over de oeroude vraag: kies je voor verantwoordelijkheid, of kies je voor genot? In een Eyes Wide Shut-achtige sfeer komen de acteurs en muzikanten van muziektheatergezelschap de Bunch, acteurs van Alles is Drama, verschillende zangers en het koor Lingua e Musica samen om een overdonderend verhaal neer te zetten, vol ritueel, mysterie en oerkrachten.

Het publiek is van harte uitgenodigd om te komen genieten van de voorstelling, maar ook om de uitgereikte codex (liederenbundel) tijdens de voorstelling open te slaan, en uit volle borst mee te zingen.

regie en toneelbeeld Yorick Stam
tekst Euripides, Jelle Stiphout, Yorick Stam
dramaturgie Ludo Costongs
spel Glenn Desmedt, Jelle Stiphout, Veronika Juhasz, Rindert van den Eeckhout, Lena Meyskens, Anky Stiphout, Cecile Magnée, Dionne Steenvoorden, Marlien van Liempt, Meinderd de Vries, Han Hos
projectkoor Lingua e Musica en individuele zangers
koordirigent Patrick Vaessens
compositie Jorg Dautzenberg
viool Stefaan de Rijcke
klarinet Vinesh Dijkstra
hoorn Txemi Joxe Migel Etxebarria
accordeon Lars Konings
piano Elisabeth Rikken
elektronika Jorg Dautzenberg
productie Roos Aerts
grafische vormgeving Ed van Hees
techniek Pieter Biemans PLB