Le maître chante

Le Maître chante: de Meester zingt. Onze Meesters zijn Jacques Brel, Claude Debussy, Edith Piaf, Charles Aznavour, Barbara; u weet wel. De Meesters: van het lied, van het verhaal, van de poëzie. Onze Meesters zijn Frans. Het zijn daarom Maîtres.

Deze Meesters zijn ook onze Maîtresses. Ze zijn ’s nachts bij ons, en praten over liefde, over eenzaamheid, over verlangen; over het leven. Ze fluisteren – en ze brullen. Ze kruipen dicht tegen je aan en duwen je weg. Ze jubelen! En ze drinken soms absint – tot het ochtend wordt.

Deze Maîtresses willen we graag delen. Want ze betoveren, ze ontroeren, en ze zijn het mooiste wat er bestaat. In de zomer van 2014 zag Grand Maître Gé Titulaer bij drie talentvolle jonge studenten het Franse vuur, en neemt hen mee naar Prieuré Las Canals – in Zuid-Frankrijk, uiteraard – om dit programma te ontwikkelen, dat de chansontraditie zowel eer aandoet als levend houdt. Chansons die iedereen kent, maar ook vergeten parels. Onverwachte invalshoeken. Klassieke stukken. En alles aan elkaar verbonden door (meester)verteller Yorick Stam.

Zo zijn er jazz invloeden bij Piaf door zangeres Esther van der Heijden. Het theatrale van Brel is in goede handen bij zanger/acteur Yorick Stam. Violiste Margot Kolodziej zorgt voor klassiek Frans impressionisme. Gé Titulaer neemt de meest gloedvolle Franse klassiekers voor zijn rekening. En zonder enige Franse slag, maar met behoorlijke Franse stoot: Grand Maître Bart Rademakers op de Grand Piano.

zang, muzikale regie Gé Titulaer
zang en teksten Yorick Stam
zang Esther van der Heijden
viool, zang Margot Kolodziej
piano Bart Rademakers (vervangt Edwin Schimscheimer)
met dank aan Prieuré Las Canals, Frankrijk