Yorick zingt Shaffy

Een piano, een contrabas, en een goede akoestiek. Een stem die Ramses weer tot leven roept, en een live ontmoeting van een integere jongen met de Vrijheid. Een intieme muzikale avond die je niet onbewogen zal laten.

Volgens Jette Kleinsma (PvdA) hoort Ramses Shaffy tot een van de mensen die Nederland hebben veranderd. ‘Ze wordt bereblij van zijn muziek die een warm wij-gevoel creëert’, zei ze onlangs nog in De Wereld Draait door. De bekendheid van Shaffy kent in Nederland weinig grenzen en zij die door hem worden geraakt, worden meestal meteen gegrepen door deze ‘poëtische voorvechter van de vrijheid’. Dat heeft niet alleen met zijn muziek maar ook met zijn unieke persoonlijkheid te maken.

Geïnspireerd door de excentrieke levensstijl en muziek van Shaffy, en ook uitgedaagd door de intense eigenzinnigheid van de zanger – die hij van zichzelf niet kende – maakt de inmiddels afgestudeerde regisseur Yorick Stam in 2010, tijdens zijn opleiding aan de Toneelacademie, een muzikale voorstelling rondom Shaffy.

Yorick Stam mag dan misschien zijn hele leven nog voor zich hebben, een unieke persoonlijkheid is hij nu al. Je aan het repertoire van Shaffy wagen is al gedurfd, maar de manier waarop Stam de liedjes brengt, doet recht aan deze grote artiest.
Yorick: “Toen ik Shaffy’s muziek begon te zingen, begon alles wat ik aan hem bewonderde door mijn aderen te stromen. Ik voelde me vrij en levend, midden in de wereld maar niet gebonden.”

De muzikale begeleiding is in handen van pianist en docent aan de Toneelacademie Bart Rademakers en contrabassist George Janssen.

tekst, spel en zang Yorick Stam
piano en coaching Bart Rademakers
contrabas George Janssen
met dank aan René Nijman, Sylvester Hoogmoed