HOOP

In 2016 sloot Yorick de master Theaterzang af met het liedjesprogramma HOOP, waarvoor hij zelf de teksten en muziek schreef. Precies zoals hij had gehoopt. Want nadat hij de kracht van het zingen ontdekte via Ramses Shaffy, en vervolgens Jacques Brel, groeide het besef dat hij op een bepaald moment zijn eigen taal zou moeten vinden.

Dit zou echter onmogelijk zijn zonder het spel en arrangementen van pianist Bart Rademakers, met wie hij al sinds het begin een meer dan muzikale klik heeft. Ze maakten samen het Shaffy programma, en vonden toen al vlug contrabassist George Janssen, die ook nu acte de présence geeft. Het ensemble is compleet met celliste Marie-José Didderen-Sonneveld. Het programma HOOP vormt de aanleiding om in deze samenstelling een vast ensemble te vormen.

Het programma HOOP bestaat uit nieuw geschreven Nederlandstalige liedjes, en één Franstalig uitstapje. Geïnspireerd door Shaffy en Brel, maar op zoek naar eigenheid. Geïnspireerd door de onverwoestbare kracht van hoop, ook in de meest donkere tijden.

Het eigen reportoire wordt omlijst met de liedjes van Shaffy en Brel die van de meest beslissende invloed zijn geweest.

zang, teksten, muziek, arrangementen Yorick Stam
piano en arrangementen Bart Rademakers
cello Marie-José Didderen-Sonneveld (in de eerste versie: Florien Hamer)
contrabas George Janssen (in de eerste versie: William Barrett)
coaching Machteld Hauer
toneelbeeld Eva Jongen
lichtontwerp Paul Romkes
lichttechniek Luuk van Leeuwen
geluid Koen Keevel
kostuum Branko Popovic
grafische vormgeving Edwin Smet
met dank aan alle betrokken docenten van de master Theaterzang, Florien Hamer, William Barrett, Arjan Arwert, Ruut Weissman, Wendy van Os, Jan Ritsema (PAF)